Od 20 lat jestem związany z gastronomią, od 8 projektuję lokale gastronomiczne i doradzam właścicielom restauracji, wykorzystując doświadczenie zdobyte przez lata.
Pracę w gastronomii zacząłem jako młody, uczący się kucharz, obsługujący hotelowe śniadania, z czasem awansowałem w hotelowej strukturze, aby 3 lata później pójść wyżej. Przez 3 kolejne lata jako szef zmiany pracowałem w warszawskiej “Tradycji” – restauracji, w której obsługiwaliśmy delegacje międzynarodowe, głowy Państw i przedstawicieli rodzin królewskich.
Kolejnym etapem mojej kariery była współpraca z Magdą Gessler w nowo otwieranej wtedy restauracji AleGloria. Najpierw jako szef zmiany, potem jako Executive chef. Byłem odpowiedzialny za prowadzenie jednocześnie kombinatu 3 restauracji z odrębnymi kartami menu.
Praca w “Tradycji” i u Magdy Gessler tylko utwierdziły mnie w przekonaniu, jak ważna jest jakość, szczególna organizacja i dbanie o detale.
Po 8 latach pracy w topowych restauracjach, wróciłem do struktur hotelowych. Zorganizowałem dział gastronomiczny 4-gwiazdkowego hotelu Dyplomat. Po 3 latach przeniosłem się do ekskluzywnego, 5-gwiazdkowego hotelu Marina Golf&Spa na stanowisko Operacyjnego Szefa hotelowej gastronomii.
Magazyn Food Service umieścił mnie na liście stu najbardziej wpływowych postaci polskiej gastronomii.
Ponad 300 zrealizowanych projektów gastronomicznych
W 2014 roku podjąłem decyzję o pracy na własny rachunek – zacząłem projektować lokale gastronomiczne i doradzać właścicielom restauracji, wykorzystując doświadczenie, które zdobyłem przez lata.
Jestem pasjonatem i wymagającym gościem restauracji – w ten sam sposób podchodzę do tworzenia unikalnych miejsc dla moich klientów. Stawiam na doświadczanie emocji, nie tylko na smak potraw. Gość restauracji, którą stworzę, musi wyjść spełniony pod kątem doznań nie tylko kulinarnych, ale też wizualnych i emocjonalnych. To gość, który na długo zapamięta wizytę w restauracji i wróci do niej po więcej.